Demoner 2014

Torsdag 13.03 så jeg Demoner 2014 på Nationaltheatret. Wow. 

Det var en vanvittig bra forsamlig av skuespillere som fungerte sinnsykt bra sammen. Stykket var morsomt, trist, skummelt og tidvis nervepirrende. Det var dialoger og monologer som i ettertid får meg til å smile, le og få tårer i øynene, og under forestillingen fikk jeg gåsehud. Stykket gjør deg tankefull. Det er vanskelig å peke ut én eller to skuespillere som løftet stykket - alle var med på å gjøre det magisk.


En times tid før stykket skulle begynne var det National Spesial, med samtale mellom regissør Runar Hodne og dramaturg Cecilia Ólveczky fra Demoner 2014.

Ekstra morsomt var det rett før andre akt skulle begynne, da skuespiller Ole Johan Skjelbred (Pjotr) stod klar og noen på første rad hostet høyt noen ganger. Han begynte å rote i lommene sine, og gikk fram til scenekanten, "Her, jeg har noen halspastiller!". Hahaha. God stemning. Det var en litt rar ting å gjøre, men funket av en eller annen grunn veldig bra. Noen minutter senere var andre akt i gang, mer blodseriøst enn noen gang. Jeg elsket dette stykket!


Det var et rimelig spesielt forhold mellom Stefan (Nils Ove Oftebro) og Varvara (Gisken Armand), kul start på stykket.


Stavrogin (Pål Sverre Hagen) vil bare at det skal bli mørkt.


En veldig fin dialog mellom Stavrogin og Liza (Mariann Hole).


.

Takk for magi på scenen! Noe av det beste jeg har sett.


Nesten fullmåne ved Nationaltheatret denne kvelden.

Flere som har fått sett Demoner 2014? 

Forresten var det helt konge med musikk av Ulver! Shit pokker, det var kult.

Marita

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits