Jeg er glad i deg

Innser at jeg ikke alltid innser hvor fantastiske venner og familie jeg har. Hvor fine de er inni og utenpå, hvor glad de er i meg og jeg i dem, hvor fælt det hadde vært å miste dem. Av og til glemmer jeg å behandle dem med respekt. Respekt de fortjener og respekt jeg ønsker å gi dem. Noen ganger snakker jeg stygt om dem selv om de bare har gjort en liten, ubetydelig feil som de ikke engang mente slik jeg tolket det.

Om det høres naivt ut, så synes jeg likevel at man burde handle og snakke ut i fra et grunnlag at andre er gode inni seg, og at de ikke prøver å lure deg eller være utspekulerte og slemme. Da vil jeg heller være litt naiv, for det tror jeg du vinner på i det lange løp. Folk som ikke har hodene sine fulle av planer og tolkninger av andres handlinger er så mye enklere å være rundt. Man kjenner igjen disse menneskene med en gang, og det er så deilig! Istedet for å bruke opp masse energi på å tenke på hvordan man skal forholde seg til den og den, så kan man være rundt mennesker som GIR deg energi ved å bare være seg selv og uten fordommer mot alle andre. Har du tenkt på hvor mange ganger du kanskje har snakket om et feilsteg noen andre har gjort? Kanskje man skal slutte å ta opp sånne ting? Ting som skjedde for årevis siden er sjelden av interesse uansett. Man lever nå. Og det er lett å glemme. 

Det er ålreit å gå ut for å se inn, noen ganger. For å få litt perspektiv. Fordi perspektiv er viktig.

Og til slutt kommer mitt beste råd til alle andre mennesker på jorden - få nok søvn. Sov! Så klarer du kanskje å oppleve verden den er uten din innblanding. Og med et helt åpent sinn.

Marita

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits