Hestehov

Selective Color i Photoshop er en helt genial funksjon. Den kan brukes til veldig mye forskjellig, og det gir deg stor kontroll over ulike fargenyanser. Jeg tror den beste måten å lære seg Selective Color, er å prøve seg frem ved å dra mye i hver retning i de forskjellige alternativene, for plutselig skjer det noe som påvirker bildene drastisk. Det jeg liker med selective colour er at det ser litt mer naturlig ut, enn det andre funksjoner gjør, der det ser mye oftere ut som et filter som ligger over hele bildet.

Dette bildet tok jeg på eksursjonen vår i går! Det øverste er originalen, men med litt hjelp fra selective colour kan man dra frem mye grønt i bildet slik at det ser ut som bildet er fra mye senere på våren/sommeren. Det kunne helt sikkert sett enda mye bedre, og dette er jo bare en test. Men kjekt å vite hvor mye informasjon som ligger i RAW-filene, og hvordan man kan endre denne informasjonen. Selective Color er veldig kjekt! :)


Slik ser jeg ut når jeg tester ut fjernkontrollen....

Marita

2 kommentarer

Maja

24.mar.2012 kl.17:52

Utrolig fin blogg du har Marita! Jeg følger med helt fra Buenos Aires:) Det ser virkelig ut som du har funnet riktig studie, og du tar fantastiske bilder!

Odil11.blogg.no

24.mar.2012 kl.22:18

Fine bilder;)

Skriv en ny kommentar

Marita

Marita

21, Notodden

Hei og velkommen! Her kan du lese om veien min til å bli det jeg har mest lyst til å bli her i verden - fotograf på fulltid! Studerer foto på NISS og tar småjobber som fotograf så ofte jeg kan. Kontakt meg på maritaniel@gmail.com hvis du trenger en fotograf eller har andre spørsmål.

Kategorier

Arkiv

hits