Møtet med Rocky Schenck

NISS inviterte til en helt konge forelesning i går - med selveste Rocky Schenck. Navnet er kanskje ukjent for mange, men jeg sier selveste fordi de fleste kjenner til han likevel, eller i det minste arbeidet hans. De som har sett musikkvideoene til Adele, Joni Mitchell, The Misfits, Alice in Chains, Kylie Minogue, Nick Cave og PJ Harvey for å nevne noen, har nemlig sett arbeidet til mr Schenck. Han er maler og fotograf, og har laget over 120 musikkvideoer.

I anledning Norges-besøk, foreleste han i går for kunst- og film og tv-studentene på NISS.

Etterpå snek jeg meg bort for å hilse på han og ta et lite bilde. Det var veldig inspirerende å høre på han, og ikke minst å snakke med han etterpå.

Han fortalte at han aldri har brukt blitslys før, men utelukkende film-lys når han fotograferer. Først var det bare en vanesak, men nå er det blitt et prinsipp for han å ikke lære seg å bruke blitslys. Han er totalt selvlært, og har kommet dit han er i dag på grunn av gode verdier, talent og vennskap og kjennskap. Han har aldri takket nei til å ta bilder av andre hvis han har hatt anledning, fordi "it´s better to shoot, than not to shoot". Det er veldig enkelt, og veldig sant.


Alle bilder/film stills (hvis ikke merket med mitt navn) i dette innlegget: Rocky Schenck 

Det var en ære å få høre på han.

Marita

3 kommentarer

maja93

03.mar.2012 kl.16:13

fin blogg :)

Marita Nielsen

03.mar.2012 kl.16:19

Takk for det!:)

Laila

04.mar.2012 kl.20:22

Det hørtes ut som en knallforelesning! Det er alltid en vitamininnsprøytning å få høre på noen som inspirerer deg :D

Benytter anledningen til å si tusen takk for kommentaren din da du stakk innom min svært sporadisk besøkte blogg! Beklager at jeg ikke har sagt det før nå, men jeg var så heldig at jeg fikk en uke med kjæresten (sympatiperm på grunn av sykdommen), så da glemte jeg det meste annet i noen dager.

Når det kommer til treningsopplegget mitt kan jeg gjøre alt det jeg pleier, men jeg må høre bedre etter på hva kroppen sier og "senke krava" noe sånn at jeg ikke kjører meg på dørken. Jeg må også planlegge overskudd til ting, så jeg kan for eksempel ikke dra på impulstrening (eller gjøre andre impulsting) - men det er ikke den store krisen siden jeg er litt av et organiseringsmonster med en viss impulsivitetallergi uansett ;P

Heldigvis har MS-forskningen kommet langt på få år. For bare et lite tiår siden fikk de som ble diagnosert med MS beskjed om å legge trening og fysisk aktivitet nærmest på hylla, men i dag blir man oppmuntret til å holde seg i form selv om det ikke påvirker sykdommen i hverken positiv eller negativ retning så har det en del å si for egen selvfølelse og hvor godt kroppen takler sykdomsperiodene. Så i det minste ble jeg syk på "riktig" tid! ;)

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Her kan du lese om veien min til å bli det jeg har mest lyst til å bli her i verden - fotograf på fulltid! Studerer foto på NISS og tar småjobber som fotograf så ofte jeg kan. Kontakt meg på maritaniel@gmail.com hvis du trenger en fotograf eller har andre spørsmål!

Kategorier

Arkiv

hits