Treningsglede!

I disse dager kan jeg og Mariann feire 2 måneders-jubileum på treningsbølgen vår! Den 27. desember hadde vi første treningsøkt på Basic på Røa, og siden da har vi vært der minimum 2 ganger i uka, og ofte 3 ganger. Begge har merket resultater i form av oppstramming, noe muskelbygging og bedre humør og mer energi.

I motsetning til Mariann har jeg gått litt opp i vekt, men det gjør meg ingenting. Jeg vet at grunnen til vektøkning er at muskler har erstattet fett. Likevel tenker jeg å kjøre på med litt ekstra kondisjon og fettforbrenning fremover, slik at jeg kommer hakket nærmere idealvekten som jeg ønsker å være i. Sånn rent fysisk har jeg egentlig ikke problemer med at vekten er der den er nå, men jeg har likevel lyst til å presse meg litt nedover for å se hvordan det går.

En ting jeg irriterer meg over, er gutter som har panikk for at jenter skal få muskler. "Å, det er så stygt!" hører jeg ofte. Da sier/tenker jeg "dra til helvete", fordi det er ingenting som er finere enn jenter med tonede armer/bein/mage. VI BLIR IKKE AUTOMATISK BODYBUILDERE ved å trene styrke. Styrketrening er kjempesunt for alle, gutter og jenter, unge og voksne. Jeg vet om mange jenter som er redde for å ta i for mye fordi de er redd for å få kjempestore muskler. ...... HALLO. Det problemet får man eventuelt ta når (hvis!!!) musklene blir for store!

Det er i alle fall utrolig deilig å være inne i et fast treningsopplegg. Helt fantastisk! Nå føler jeg at vi straks er over den verste perioden, der man tidvis må tvinge hverandre til å dra på trening, men jeg er klar over at vi ikke må ta det som en selvfølge heeelt enda. Men vi er flinke til å pushe hverandre, og det skal mye til for at vi ikke drar! ;)

Mariann og jeg tok en liten fotoshoot etter bodypump på mandag, noe jeg tror vi skal begynne med litt oftere. Det er gøy å se utviklingen! :) I kveld møtes vi igjen for nok en økt. Det føles alltid så bra, alltid verdt det. Vi angrer hver gang vi ikke drar, men vi angrer ALDRI på å ha gjennomført en god treningsøkt!

HURRA!

Marita

2 kommentarer

nina

22.feb.2012 kl.13:50

Det er helt sant sånn som du sier, gutter blir ofte redde når jenter trener med vekter. Tror egentlig at kjæresten min er litt skeptisk for at jeg nettopp har begynt å løfte "tungt" (for meg, kanskje ikke for han :p). Det er utrolig arti å se forskjell, ja :D men har dere et spesielt kosthold ?

Laila

23.feb.2012 kl.08:53

Det er helt sant at den verste perioden snart er over :) Det er verst i starten før det har gått rutine inn i treninga og mens det verker som verst, da kaster man seg fort på enhver unnskyldning til å ta seg fri en kveld. Jeg og min veninne hadde det på samme vis de første månedene etter at vi startet vårt treningsprogram. Men nå har vi holdt på i over 3 år!

Vi måtte selvfølgelig forandre litt på hvordan vi gjorde det etter at jeg ble syk og ikke kan pushe meg selv på samme viset enda - men selv sånt blir mindre surt med en treningskamerat!

Når det kommer til jenter og muskler så utvikler ikke jenter muskler på samme vis som gutter kun ved å trene styrke, det er rett og slett ganske naturlig. De som aktivt går inn for bodybuilding må pøse på med et kostholds og treningsregime av en annen verden. De som bare trener styrke på et 'normalt nivå' kommer ikke til å se ut som He-Man, de utvikler en naturlig toning av hele figuren som de fleste herremenn ikke har noe imot. Det er rett og slett litt kunnskapsmangel som er årsaken til den frykten for kjempemuskler hos jenter som trener styrke.

Når det er sagt, noen får jo synligere muskler enn andre fordi vi er nå engang forskjellige - men det er da for pokker din egen velvære som teller! ;)

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Her kan du lese om veien min til å bli det jeg har mest lyst til å bli her i verden - fotograf på fulltid! Studerer foto på NISS og tar småjobber som fotograf så ofte jeg kan. Kontakt meg på maritaniel@gmail.com hvis du trenger en fotograf eller har andre spørsmål!

Kategorier

Arkiv

hits