Inspirasjon

I hele dag har jeg sittet hjemme og holdt på med massevis av ting relatert til foto. Først har jeg sett på en del forskjellige tutorials og videoer, som var utrolig inspirerende og underholdende. Jeg koblet Mac'n til tv og lydanlegget, og det var veldig lurt, merket jeg. Ting blir veldig mye kulere å se på når blir fremvist på et ordentlig anlegg. Etterpå prøvde jeg å ta noen bilder med blitsen min! Jeg har nemlig kjøpt meg en hvit paraply (venter på et stativ), som jeg gleder meg masse til å prøve ut. Jeg tror jeg må kjøpe meg en PocketWizard eller noe, slik at jeg kan trigge blitsen. Jeg håper jeg får ordnet dette tidsnok til å ta noen portretter med blits ute i det fine høstværet. Håper for øvrig det fine (iskalde) høstværet holder seg en god stundt til :-)

I det siste har jeg fått øynene opp for en ung konsept-kunstner. Hun er blitt en av mine favorittfotografer, og er ufattelig dyktig både foran og bak kamera. Hun er bare 24 år, og jobber allerede fulltid som fotograf. Bildene sine omtaler hun som dark art, og bildene hennes treffer meg virkelig midt i hjertet.


Bildet er hentet fra http://brookeshaden.com

Fotografen jeg snakker om er amerikansk og heter Brooke Shaden. Hun bruker ofte seg selv i bildene sine, men kaller likevel ikke bildene for selvportretter. Hun liker å plassere seg selv i de verdenene hun skaper i bildene sine, hvor hun prøver å gjøre vakkert det som folk flest synes er ekkelt eller stygt.


Bildet er hentet fra http://brookeshaden.com

En ting jeg synes var veldig morsomt, er at hun som regel bare tar ca fem bilder per shoot, INKLUDERT et bilde for å teste lysforholdene. Dermed har hun bildene helt klart for seg før hun fotograferer, og vet akkurat hva det er hun trenger å fotografere. Etterpå bruker hun photoshop til å skape de særegne bildene sine. 

Hun er definitivt en fotograf jeg kommer til å følge med videre på, og det hadde vært sykt gøy å dra på en av workshop'ene hennes i USA en eller annen gang. 

Som en avslutning denne fredagen følger et bilde jeg tok på hverandaen min i kveld, høsten har det med å dukke opp med veldig fint vær og veldig fine solnedganger <3

Marita

5 kommentarer

Bjørn Tore

15.okt.2011 kl.14:34

Si ifra om du vil kjøpe 2. stk. PocketWizards PlusII (Amerikanske). Jeg har 5 og trenger nok ikke alle 5 nå som Elinchrome-blitsene går på Skyport. :) Send meg en mail eller ring :)

Marita

15.okt.2011 kl.16:13

Okei, det høres bra ut! Jeg trenger nok bare èn... Men ringer deg seinere! :D

Bjørn Tore

15.okt.2011 kl.18:05

Du gjør nok ikke det. Du må minst ha 2 :) Hehe.. Du må ha en som sender og en som mottar ;) Men vi snakkes senere

Bjørn Tore

15.okt.2011 kl.18:07

Med mindre du kun vil ha PW på kamera for å se kul ut da, så klart :) Hehe

Marita

15.okt.2011 kl.21:07

Hahahaha. Jeg tar nok bare én, tenker jeg! ;)

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Mitt navn er Marita, jeg bor med forloveden og bruker mye tid på foto, data, bøker og musikk. Jeg er fotostudent ved NISS (FTO1). Er du også fotointeressert? Legg gjerne igjen et spor så jeg kan finne bloggen din!

Kategorier

Arkiv

hits