Å lære noe nytt

Det sies at man burde lære minst én ny ting hver dag, for et lykkeligere liv, kanskje? Uansett. I dag føler jeg at jeg har lært mange nye ting, og jeg begynner å bli utrolig sliten i hodet. Kunst- og fagteori er et veldig spennende fag, og i dag hadde vi siste forelesning før vi skal levere oppgave neste uke. Jeg prøver meg på å skjønne noe av Kant, og hans teori om interesseløs betraktning. Det er mildt sagt komplisert, men heldigvis veldig spennende! Jeg har kjøpt den ene boka som læreren anbefalte, og den er gull verdt. Har i tillegg to andre bøker som jeg skal bruke som kilder. Håper å komme i gang med skrivinga i dag, forberedelsene er i alle fall gjort! :)

Så, tilbake til det med å lære noe nytt hver dag. Jeg har akkurat begynt å bruke Photoshop, og hver mandag går vi igjennom noe nytt der. Denne uka ble "masks" introdusert, til en god del forvirring og stor interesse! 

I dag prøvde jeg ut teknikken Raymond viste oss i går, nemlig å klippe seg selv inn på et bilde, ved å bruke masks. Det var kjempegøy! Her er det første resultatet! Hurra!

Her har jeg forelesning med meg selv, og for meg selv... Oppsummerer på tavla det jeg har funnet ut om Kants teser om estetikk! Føler meg noe "nerdete", her jeg sitter i klasserommet alene kl 18 en tirsdag ettermiddag...

Masks er definitivt noe jeg skal prøve mer ut. Blir tidvis helt overveldet av photoshop, og jeg ser veldig tydelig nytten av å prøve ut det vi blir vist ganske snart etter gjennomgang, slik at man får det inn i fingrene. Derfor skal jeg prøve å legge ut mine egne eksempelbilder her hver gang (hehe) jeg lærer noe nytt.

Kjenner du til, og bruker du, masks?

Marita

3 kommentarer

Bjørn Tore Moen

27.sep.2011 kl.19:52

Ja, til begge deler.. Kanskje noe av det jeg bruker mest i Photoshop. Man kan jo bruke det til alt. Klippe/lime, Justeringslag osv osv.

Karoline

28.sep.2011 kl.11:39

Har en idé! Har en idé! Ring meg når du har tid til kreativ, uforpliktende fotografering!

karine

28.sep.2011 kl.18:40

Inspirerende tanke å lære noe nytt hver dag... I morgen skal jeg øve på blitzen min, for den har jeg virkelig ikke kontroll over :)

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Mitt navn er Marita, jeg bor med forloveden og bruker mye tid på foto, data, bøker og musikk. Jeg er fotostudent ved NISS (FTO1). Er du også fotointeressert? Legg gjerne igjen et spor så jeg kan finne bloggen din!

Kategorier

Arkiv

hits