Bilder med digitalt pinhole-objektiv

I helgen lagde jeg, med litt hjelp fra far (han fant riktig borr til drillen) og Bjørn Tore (som kom med diverse retningslinjer), mitt helt eget pinhole-objektiv til mitt Canon 7D! Navnet "Pinhole" kommer egentlig fra et annet fenomen, nemlig der man lager sitt eget kamera fra bunnen av, med for eksempel en lystett eske. Dette pinhole-objektivet er en digital utgave av pinholekameraene, som det tar 5-10 minutter å lage. En annen fotograf kalte det engang for "verdens billigste objektiv".


Bildene er tatt av meg, inne i huset og like utenfor (det blir sånn når man er sjuk og egentlig ikke skal gå utenfor døra). Det er kjempegøy å ta bilder med "objektivet". Hvis du skal prøve det samme - husk å stille en høy ISO og bruk lang lukkertid. Jeg tror jeg brukte ISO 4000 og 5-15 sek lukkertid på de fleste av disse bildene, men jeg prøvde mange andre kombinasjoner også. Husk stativ! :)

 

Her er et lite bilde som viser hvordan objektivet ser ut på kamera (her demonstrert på mitt Canon 400D).

Har du prøvd dette før?

Marita

6 kommentarer

Tonje

07.sep.2011 kl.19:26

nei! er du fornøyd med canon? :)

SimenFF

08.sep.2011 kl.20:06

Haha. Kult at du også har blogg Marita :P Det liker jeg veldig godt. Jeg kjenner jeg er litt forelska i objektivet til nå. Skal prøve det ut litt i Oslo i mårra tenkte jeg. For da er jeg tilbake på skolebenken.

SimenFF

08.sep.2011 kl.23:15

PS: Tror du det funker å lage et slikt ett ved å borre et hull i et slikt lokk som skal på huset hvis du ikke har objektiv på? :P

Marita Nielsen

09.sep.2011 kl.00:36

Simen: Du har helt rett! Jeg har borret i det lokket, som jeg ikke vet hva heter på norsk, men på engelsk er det "body cap". Altså et lokk som skal på kamerahuset. Hvis du føler linken i innlegget kan du se en video på hvordan man lager det selv. Husk å ta av lokket når du borrer! ;) ;)

Sees til fremlegg av ukesoppgaven imorgen! :)

Cathrine Nesset - fotografi

09.sep.2011 kl.21:08

Vi skal snart lage vårt egen pinhole kamera på skolen :)

Marita

10.sep.2011 kl.01:39

Cathrine: Det har jeg alltid hatt så lyst til å prøve! Håper du blogger om det, så kan jeg se litt av prosessen og dine resulater :)

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Mitt navn er Marita, og jeg er fotostudent ved NISS (FTO1). Er du også fotointeressert? Legg gjerne igjen et spor så jeg kan finne bloggen din!

Kategorier

Arkiv

hits