Monte Albán, pyramidene i Oaxaca

Monte Albán er et sted som bør besøkes hvis man tilbringer noen dager i Oaxaca By, og særlig siden det bare ligger 20 minutter unna sentrum. Stedet jeg snakker om ligger på en høyde like utenfor sentrum, 1900 meter over havet (altså rundt 300 meter høyere enn bysentrum). Meksikanere kommer inn gratis på søndag, vi måtte betale 25 kroner for inngang. Det anbefales å ta med hatt, men hvis du ikke har/glemmer den, finnes det cirka 1000 forskjellige hatter å få kjøpt on sight, så frykt ikke. Det er fort å glemme sola der oppe, siden det blåser en del. Det er herlig å gå rundt blant alle pyramidene i stekende sol og deilig vind, men det er fort å bli brent hvis man ikke passer på.


Her har vi tre som vet hvordan man skal kle seg på Monte Albán. Hvilken solhatt velger du?


Oversiktsbilde, Monte Albán.


"Byen" består av mange pyramider.


Her står jeg på den høyeste pyramiden. Sykt bratt trapp!


Jeg og Adam sjekker ut den ene graven, som viste seg å være veldig liten og veldig tom.


De var glade i symmetri og trappetrinn, de som lagde pyramidene.

Det var en veldig bra søndag i Monte Albán, og vi hadde det kjempefint med våre to intercambio-venner som guider. Ingen ble solbrent, bare én brukte hatt (meg).

Marita

Én kommentar

Randomjenta

23.mar.2011 kl.10:27

Så spennende! Flotte bilder.

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Mitt navn er Marita, og jeg er fotostudent ved NISS (FTO1). Er du også fotointeressert? Legg gjerne igjen et spor så jeg kan finne bloggen din!

Kategorier

Arkiv

hits