Hierbe el Agua, forsteinet foss i Oaxaca

Hierbe el Agua betyr "boiling water" og ligger i staten Oaxaca i Mexico, like ved byen Mitla. Mitla ligger igjen en times tid unna Oaxaca de Juarez, der jeg bodde under feltarbeidet i februar/mars. Dagen før vi skulle reise fra Oaxaca, dro jeg og huskompisen vår, Jorge, til Hierbe el Agua, hvor vann har piplet ut av fjellet i hundrevis av år, og gjennom årene har vannet blitt forsteinet. Det eldste stedet ser rett og slett ut som en forsteinet foss, og på det andre stedet kan man bade i det lyseblå fjellvannet, så dette var noe jeg måtte få med meg før jeg dro. Og jeg angrer ikke! Det ble en morsom tur, med bare meg og Jorge, og en eldgammel franskmann som hadde reist alene rundt i Mexico de siste fire månedene. Kult nok, men enda mer imponerende (?) var at han snakket et blandingsspråk av 50% fransk, 25% engelsk og 25% spansk. Det var ikke så lett å snakke med han, men sammen klarte jeg og Jorge (som snakker noe fransk) å skjønne oss sånn halvveis på han. Vi delte bil opp til Hierbe el Agua, en tur som tar 50 minutter, og han snakket omtrent hele veien, om både mezcal, politikk og sine reiseerfaringer. Ok, nok om han, og tilbake til hovedattraksjonen! Vi kom fram, og jeg ble målløs. Det var helt nydelig! Helt ulikt noe jeg hadde sett tidligere.Surrealistisk. Badeturen på slutten var virkelig helt fantastisk. Anbefaler stedet til alle som besøker Oaxaca, og som er glad i nærmest overnaturlig natur. Unikt!

Marita

Én kommentar

Renate

31.mar.2011 kl.17:02

WOW dette var virkelig flott!!! Nå fikk jeg såååå lyst til å oppleve Mexico, og alle andre eksotiske steder egentlig, virker som et mekka for en fotograf! For noen nydelige bilder du tar forresten, ikke bare på dette innlegget, men alt her på bloggen egentlig. Du er flink.

Sv/ Ja, det gjør jeg vettu! Er snart ferdig med utdanninga jeg og, men jeg blir nok hengende rundt her i etterkant og vil jeg tro hehe. Har selv aldri vært på campusen i walsall, bare hengt rundt City Campus jeg. Fotolinja er bra, jeg er fornøyd med selve linja, men jeg er fortsatt usikker på hva jeg vil bli haha. Takk takk! :D

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Mitt navn er Marita, og jeg er fotostudent ved NISS (FTO1). Er du også fotointeressert? Legg gjerne igjen et spor så jeg kan finne bloggen din!

Kategorier

Arkiv

hits