Å male bilder med lommelykt

For ca to år siden møttes jeg og Bjørn Tore hjemme hos meg for å prøve ut noe morsomt i forbindelse med fotografering - å male med lys!

Det vil si at man setter opp et kamera på stativ, og bruker lang lukkertid slik at man rekker å 'male' ved å lyse mot kamera. I Lightroom ser jeg nå at vi brukte følgende innstillinger: ISO 125, 24mm, f/13, 20.0sec. Men det er viktig å prøve seg fram her, jeg husker at vi prøvde og feilet noen ganger før vi fant en lukkertid som passet. Noen ganger vil man kanskje prøve å male noe mer detaljrikt, og trenger lenger tid. Da er det bare å bruke lenger lukkertid!

Så stiller du deg opp foran kamera, husk å ha en viss avstand, slik at det du tegner kommer med. Det letteste er å bruke selvutløseren, sånn at begge kan tegne på likt. 


Her er en av de første vi prøvde på. Jeg står til venstre, og Bjørn Tore til høyre.


Så begynte vi å tegne mennesker. Det er ganske vanskelig å huske akkurat hvor du har tegnet tidligere, så noen ganger har man flaks og andre ganger har man ikke så mye flaks.


Her tegnet jeg en rockegitarist (du ser vel gitaren?!) og Bjørn Tore har tegnet .... en med muskler ? Hehe!


Så prøvde jeg å skrive navnet mitt, noe som var vanskelig! Jeg brukte en hodelykt som var vanskelig å skru av og på, for jeg burde skrudd den av og på mellom hver bokstav. Bjørn Tore har sannsynligvis tegnet en robot - jeg husker ikke helt!

Etter at vi hadde holdt på med tilfeldige tegninger en stund skulle vi prøve å tegne en bil. Forslaget kom fra Bjørn Tore, for han hadde tydeligvis tenkt seg ut et bilde på forhånd. Jeg derimot, som måtte gjøre det FØRST, hadde ingen idé. Hahahaha, bare se her:

Maritas bil:

Det er det latterligste forsøket på å tegne en bil du har sett, ikke sant? 

Bjørn Tores bil:

Da vi så denne i forhold til min sprutet vi ut i latter. Se så bra tegnet dette er, på første forsøk! Well done, Bjørn Tore!

Det er veldig artig å male med lys på denne måten, og jeg anbefaler alle å gjøre et forsøk! Jeg tror jeg skal prøve igjen snart, forhåpentligvis vil øvelse gjøre mester i også denne aktiviteten. Lykke til!

9 kommentarer

Cecilie

09.jun.2010 kl.11:58

Så stilig! Dette vil jeg også prøve en gang:)

-Cecilie

Oda

09.jun.2010 kl.12:15

det der er kjempegøy :D

Anne

09.jun.2010 kl.16:33

sv; Takk, de ordene trengte jeg :)

Bjørn Tore

09.jun.2010 kl.20:39

Hehehe! Dette hadde jeg nesten glemt! Det var gøy, jeg tror nesten jeg må prøve det ut en gang igjen, men nå er det jo sykt lyst ute om natta da! :S

Hehehe, sykt rå bilen min ble! :D

Marita Nielsen

10.jun.2010 kl.10:11

Bjørn Tore:

Hehe! Det er alltid gøy å kikke i bildearkiv som går en del år tilbake; det var sånn jeg kom over bildene igjen! Kan vi ikke prøve det igjen til høsten, når det er mørkere om natten? Eller så kunne det jo kanskje blitt kult selv om det ikke er bekmørkt. Jeg vil gjerne prøve begge deler; et sted det ikke finnes noe lys (i en mørk skog, feks) og når det ikke er helt mørkt. Med? :D

Anne

10.jun.2010 kl.10:45

sv; Ja, nå må jeg snart komme meg ut i sola. Best å se positivt på det.

Silje Silje

10.jun.2010 kl.14:49

Så gøy!

sv: Hoho, gratulerer, både med saftsentrifuge og overstått(?) bursdag! Det er saftsentrifuge jeg har også, men juicer høres mye kulere ut, hehe. Rødbeter kjøper jeg på Meny, en plastpose med 5-6 knoller i. Prisen har ligget på 26-36 kr.

Bjørn Tore

11.jun.2010 kl.21:33

I'm totally in for it! :) Hadde vært kult om vi kunne tatt en fotodag om ikke så alt for lenge :) Litt portrettfoto kanskje? Om du er gira?

Isabel

13.jun.2010 kl.22:33

Haha, artig å sammenligne bilene. Må ha vært vanskelig å få alt på plass på bilen! Gjorde dere mange forsøk? :D

Mange søte innlegg her siden sist. Du har så nydelige øyne! Bare så du vet det. Virker som at du har kost deg mye i det siste, og funnet på en del artige ting:)

Jeg har gitt mer eller mindre opp bloggingen og lesingen, siden jeg har begynt ett samarbeid med en fotograf her i Alta. Og det tar ganske mye av tiden og tankene mine! Plutselig sitter jeg med 4 store oppdrag som skal gjøres på 3 uker. Iiik, stress.

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Mitt navn er Marita, og jeg er fotostudent ved NISS (FTO1). Er du også fotointeressert? Legg gjerne igjen et spor så jeg kan finne bloggen din!

Kategorier

Arkiv

hits