Nytt objektiv: Tokina 11-16mm f/2.8

Endelig et nytt objektiv i kameraveska mi, og dette er helt klart et av mine favorittobjektiver til nå:

Bildekilde

Tokina 11-16mm til Canon, som er en lyssterk zoom vidvinkel.

Jeg kjøpte den brukt, men den var veldig pent brukt og like god som ny. Det er et objektiv jeg har ønsket meg lenge, særlig til å ha med på reiser (noe jeg gjør veldig mye), for jeg har vært så lei av å aldri få med hele bygninger/flotte utsikter og lignende. 


Jeg tror det var derfor jeg brukte Tokinaen på absolutt hele Istanbul-turen, jeg hadde ikke engang med meg min Tamron 28-75mm ut (noe jeg forøvrig angret litt på av og til). Men jeg er veldig fornøyd likevel, og sitter igjen med mange bilder.

Det jeg liker så godt med vidvinkel er at man får veldig fine utsnitt, selv om objektivet av og til bøyer litt på motivet (særlig i kantene). Som oftest gjør det ikke så mye, men gir heller en artig effekt. Det var utrolig fint å ha med dette objektivet på tur!

Her er to bilder jeg tok i Istanbul med Tokinaen;


 

En annen morsom ting er jo at man kanskje ikke ville tro at dette var et objektiv man kunne ta portrettbilder med, men jeg har funnet et unntak!

Til portretter av dyr funker det faktisk med denne vidvinkelen, siden det ikke har noe å si om en hund får litt større nese enn den egentlig har da det bare ser søtt og morsomt ut. Her har jeg fotografert en veldig god venn av meg:


Som dere ser, så ser han her bare fin ut uansett. Vidvinkelen gjør at snute og munn kommer veldig frem i bildet, noe jeg likte godt her. Jeg er så glad i den snuta der!


Det jeg ikke liker så godt med objektivet er at det er vanskelig å ta bilder av detaljer til enhver tid. Ta for eksempel turen jeg har vært på nå, hvor motivet ofte kan være inngjerdet og lignende, så jeg ikke kommer nærme nok til å få utnyttet vidvinkelen til å få spennende og flotte bilder. Da sitter jeg igjen med kjedeligere bilder enn jeg kanskje ellers ville fått med et annet objektiv, siden jeg rett og slett ikke kommer nærme nok. Jeg har en haug av bilder fra Tyrkia-turen som er som det, men de er så kjedelige at jeg ikke gidder å bruke tid på å legge de ut!

2 kommentarer

Margrethe Svanhild Olsen

06.jun.2010 kl.15:13

du er kjempeflink til å ta bilder, likte fuglebildet veldig godt!!! :D

SIA - fotografi og hverdag

07.jun.2010 kl.00:46

photoscape :)

Skriv en ny kommentar

Marita Nielsen

Marita Nielsen

21, Notodden

Hei og velkommen! Mitt navn er Marita, og jeg er fotostudent ved NISS (FTO1). Er du også fotointeressert? Legg gjerne igjen et spor så jeg kan finne bloggen din!

Kategorier

Arkiv

hits